FETÖ silahlı terör örgütüyle mücadele eden sulh ceza hakimlerine Almanya’dan kimliği belirsiz bir kişi tarafından tehdit mektubu gönderildiği ortaya çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde soruşturmaları yürüten savcı ve hakimler önemli bilgi ve belgelere ulaşarak örgütün iç yüzünü gözler önüne seriyor. Soruşturmalar devam ederken, Almanya’dan kimliği belirsiz bir kişi tarafından Gaziantep başta olmak üzere bazı illerde görev yapan ve 15 Temmuz sonrası silahlı terör örgütü üyesi hakim, savcı, asker ve polisleri tutuklayan sulh ceza hakimlerine gönderilen bir mektup ortaya çıktı. Bilgisayar ortamında yazılan mektupta, örgütle mücadele eden hakimlere tehdit niteliğinde ifadeler dikkat çekiyor. Tehdit içerikli mektup şöyle:
“Aynı arabada olanlar kaza olması durumunda birlikte tırın altında kalırlar. Yani siyasi iradeyle hukuku hiçe sayarak birlikte hareket ederseniz ilerleyen süreçte siyasi bir krizde, hükümet değişikliğinde, sosyal bir patlamada siz de onlarla aynı muameleye maruz kalırsınız. Yani ‘biz hukukçuyuz kanuna göre hareket ettik’ diyemezsiniz, çünkü kıbleniz hukuk değil, siyasi irade yani mevcut zamanın güç merkeziydi. Bir insanın kendi ülkesine yıllarca hizmet etmiş 1, 10, 100 değil binlerce hakimi, savcıyı, polisi, askeri tutuklamasını hiçbir akıl sahibine açıklayabilmesi mümkün değildir. Yarın bunu açıklamaya çalışırsanız sizi dinleyecek insan bulamayabilir ve gerçekten tüm şartları sağlanmış bir sonuçla tutuklanırsınız. Keşke sizin için çok güzel temennilerde bulunabilsem fakat mevcut durum ve gelecek öngörüm sizin için buna çok müsaade etmiyor. Tutukladığınız masum insanların acısı sizi de yakacak gibi.”
(Nurhan İçmez / İHA)