Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde usulsüzlük yapıp, zimmetlerine para geçirdikleri iddiasıyla ilgili yapılan operasyonda gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan fabrika ve kooperatifin eski yönetim kurulu başkanı eski milli güreşçi Mahmut Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahmut Demir, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, “Bizim olduğumuz yerde yolsuzluk olmaz. Bizim olduğumuz yerde fakirin, fukaranın hakkına tecavüz olmaz. Dolayısıyla yaradan Mevlaya da, içinden yetiştiğimiz milletimize de verilmeyecek bir hesabımız yoktur. Ben her zaman bağımsız Türk yargısına güvendim. Güvendiğimiz de de haksız çıkmadığımızı gördük” dedi.

DOĞUM GÜNÜ

45. yaşgününe gözaltındayken polislerle birlikte girdiğini anlatan Demir, “Dün benim doğum günümdü ama biraz keyifli bir doğum günü olmadı ama inşallah sağlıklı olur” diye konuştu.

Adliye çıkışı kendisini karşılayan arkadaş ve yakınlarıyla bir restorana gidip çay içen Mahmut Demir, “Biz uzun yıllar sporda ülkemizi temsil ettik, sivil toplum alanlarında temsil ettik. Bugüne kadar yaradan mevla bizi sevenleri, bizim milletimize bizi mahcup etmedi. İnşallah bundan sonra da mahcup etmez. Biz hakkın ne olduğunu bütün insanlar kadar iyi biliriz” şeklinde konuştu.

Soruşturma kapsamında Mahmut Demir’in yanı sıra Adnan Zennun da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Toplam 31 kişiyi kapsayan gözaltı sonrası 9 kişi emniyetteki ifadeleri sonrası salıverildi. Kalan 20 kişinin sorgularına devam edileceği öğrenildi.