Başkent'te 8 ay önce boşaltılması kararlaştırılan 10 katlı apartman öğle saatlerinde bir anda çöktü. Öğle yemeği için ara veren inşaat işçileri olayı ucuz atlattı.

Edinilen bilgiye göre, Sincan Törekent Mahallesi Güneşevler Sitesi'nde bulunan 10 katlı apartmanının öğle saatlerinde kolonları patladı. 8 ay önce boşaltılması kararlaştırılan binan büyük bir gürültüyle olduğu yere çöktü. Bu sırada öğle yemeğine çıkan inşaat işçileri olayı ucuz atlattı. Olay yerine gelen Sincan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, bina çevresine güvenlik şeridi çekti. Daha sonra olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AKUT ekipleri geldi. Enkazın altında herhangi bir kişinin kalıp kalmadığına ilişkin İtfaiye K-9 köpekleri arama yaptı. Binanın boş olduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları, binanın zemin katında tinercilerin su şebekesini açması nedeniyle derin çatlakların oluştuğunu iddia etti. Öte yandan yıkılan binanın hemen yanındaki apartmanın en üst katında bir vatandaşın evini boşaltmaması dikkatlerden kaçmadı.