Ankara’da Mobilya ve Elektronik eşya satışı yapan mağaza zinciri şubelerini hedef alan hırsızlar, belirli aralıklarla gerçekleştirdikleri hırsızlık sonucunda piyasa değeri 250 bin Türk Lirası olan 38 adet LED TV, 38 adet dizüstü bilgisayar ve 6 adet cep telefonu çalarak izlerini kaybettirdi.

Ankara’da 17 şubesiyle hizmet veren mobilya ve elektronik eşya satışı yapan firma son aylarda hırsızlarla başı belada. Hırsızların, çeşitli yöntemlerle girdikleri şubelerden cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve elektronik eşyası çalarak, piyasa değeri 250 bin Türk Lirası zarara uğrattı. Şubelerde gerçekleşen hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı.

Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’nde bulunan şubeye, 4 kez hırsızlık gerçekleşti. Güvenlik kamerası görüntüsüne yansıyan hırsızlık sabaha karşı saat 04.30’da iki otomobil mağazanın önünde gelerek durdu. Otomobilden inen iki kişi, önce etrafı kontrol etti. Bu arada hırsızlığı fark eden bir otomobilin yavaşladığını fark eden hırsız, aracın üzerine giderek uzaklaşmasını sağladı. Daha sonra yanında getirdikleri kaldırım taşını, mağazanın vitrin camına attı. Diğer otomobilden inen iki kişi tam kırılmayan vitrin camını tekme atarak düşmesini sağladı. Mağaza içerisine giren hırsızlar içeriden bir şey alamadan olay yerinden otomobile binerek uzaklaştı.

VATANDAŞLARA RAĞMEN 2 DAKİKADA 7 ADET LED TV ÇALDILAR

Diğer bir hırsızlık girişimi ise Cebeci Mahallesi’nde bulunan firmanın diğer bir şubesinde gerçekleşti. Bu şubede ise 3 kez hırsızlık girişiminde bulunuldu. Sabah saat 05.25’de mağaza önüne iki otomobil geldi. Araçlardan inen 3 hırsız, getirdikleri kaldırım taşıyla vitrin camına atarak kırdı. Hızlı hareket eden hırsızlar, 2 dakika içerisinde 7 adet LED TV’yi otomobillere yükleyerek çevredeki vatandaşlara rağmen kaçtı.

Aynı Şubede gerçekleşen bir diğer hırsızlıkta ise, saat 16.54 sıralarında 20-22 arasında bir genç müşteri kılığında mağazaya geldi. Cep telefonlarının olduğu reyona yönelen genç etrafta kimsenin olmadığı anda 6 adet cep telefonunu yanına getirdiği çantaya koydu. Sakin hareketleriyle mağaza içerisinde dolanan genç sonra oradan hiçbir şey olmamış gibi ayrıldı.

Esertepe şubesinde saat 03.32 sıralarında gerçekleşen hırsızlık güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Mağaza önüne gelen maskeli 2 hırsız güvenlik kamerasının görüş açısını değiştirdi. Daha sonra camı kırarak içeriye giren hırsızlar elektronik eşyaları alarak kaçtı.

ÇALDIKLARI CİPLE MAĞAZA VİTRİN CAMINI KIRARAK HIRSIZLIK YAPTILAR

Esertepe’de gerçekleşen diğer hırsızlıkta ise film sahnelerini aratmayacak türde. Saat 03.00 sıralarında mağaza önünde bir cip beliriyor. Geri geri gelen cip, mağaza vitrin camını kırıyor. Binada bulunan vatandaşlar gürültü üzerine balkona çıkıyor. Bu sırada cipten inen iki kişi kırılan camdan içeriye girerek 2 adet LED TV alarak araca yöneliyor. Bunu gören vatandaşlar yukarıda sandalye ve kül tablası atarak kaçmalarını engellemeye çalışıyor. Buna rağmen hırsızlar çaldıkları ciple olay yerinden uzaklaşıyor.

POLİS EKİBİNE RAĞMEN KAÇMAYI BAŞARDILAR

Pursaklar şubesinde gerçekleşen hırsızlık saat 03.58 sıralarında gerçekleşiyor. Mağaza önünde 2 tur atan otomobil kimsenin olmadığını kontrol ettikten dörtlüleri yakarak sonra duruyor. Hırsızlardan biri gidip mağazanın içerisine bakıyor. Sonra getirdikleri kaldırım taşını vitrin camına atarak kırmaya çalışıyor. Kırılmayan cam diğer hırsızların yardımıyla kırılması sağlanıyor. Bu arada hırsızlardan biri geri dönerek durumu kontrol ediyor. İçeriye girmeyi başaran hırsızlar birbirlerine zincirlerle bağlı çok sayıda dizüstü bilgisayarları yerde sürükleyerek otomobile götürüyor. Polis aracı hırsızlık yapılan mağazanın önüne gelirken hırsızlar polis ekibini fark ediyor. Hızla otomobile binen hırsızlar polis otosunun yanından hızla kaçıyor. Polis ekibi geri geri giderek hırsızları yakalamaya çalışıyor. Hırsızlar kayıplara karışıyor.

Mağaza işletmecisi Hüseyin Yerlikaya, yaşanan hırsızlıklardan dolayı mağdur olduklarını bir an önce yakalanmasını istedi.