Ankara Dikmen’de aracında ölü bulunan Emniyet Amiri Hakan Yüksekdağ’ın eşi basında yer alan iddiaları yalanlayarak, "Eşimin hiçbir sorunu yoktu" dedi.

Ankara Dikmen’de aracında ölü bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Hakan Yüksekdağ'ın eşi maddi sıkıntı ve ailevi sorunlar iddialarını yalanladı. Şükran Yüksekdağ yaptığı yazılı açıklamada, eşinin ailesine ve çocuklarına düşkün, arkadaşları ve çevresi tarafından sevilip sayılan biri olduğuna dikkat çekerek ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Şükran Yüksekdağ, "21.12.2013 tarihinde Ankara'da meydana gelen elim bir olay neticesinde canımdan çok sevdiğim, iki güzel yavrumun babası, biricik eşim Emniyet Amiri Hakan Yüksekdağ’ı kaybetmiş bulunmaktayım. Bu acı olay sonrasında yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada ortaya atılan iddialar; beni, ailemizi ve tüm yakınlarımızı derinden üzmektedir. Konu ile ilgili yürütülen araştırma henüz sonuçlanmamışken bazı iddiaların ortaya çıkması, vicdanen bizi rahatsız etmiş ve bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Öncelikle söylemek gerekir ki eşimin, ailevi ve maddi hiçbir problemi yoktu. Basında çıkan bu iddialar, tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Eşim, ailesine oldukça bağlı ve maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaşamayacak olanaklara sahip bir insandı. Rahmetli eşim, her türlü tehlikeyi göze alarak devletine 13 sene gece gündüz hizmet etmiş, birçok başarılı operasyonda imzası bulunan, ailesi, yakın çevresi ve çalışma arkadaşları tarafından çok sevilen ve sayılan bir insan olup bu tür iddiaları kesinlikle hak etmemektedir. Ailesi ve tüm yakınlarımız adına, eşimin hatırasına saygı duyulmasını ve konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesini istiyorum" dedi.