Gıda denetimlerini aralıksız sürdüren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlileri, vatandaşlara sağlıksız gıda ürünleri sunmaya çalışanlara göz açtırmıyor. Gıda denetimlerini titizlikle yürüten ekipler, piyasaya sunulmaya hazırlanan son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 500 kilo kanatlı eti ve 2 bin 400 adet yumurtayı imha etti.

Yenimahalle ilçesinde yapılan denetimlerde bir işletmenin izinsiz tavuk parçaladığını tespit eden ekipler, firmanın depolarında bulunan son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş tavuk ve bıldırcın etleri ile bıldırcın yumurtalarına el koydu. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri piyasaya sürmek ve onay belgesi almadan parçalama yapmak suçlarından firmaya 5996 sayılı kanun uyarınca işlem yapılarak 14 bin 100 lira para cezası uygulanırken, firma faaliyetten de men edildi. El konulan ürünler Sincan Yenikent'teki Çadırtepe çöplüğüne götürülerek imha edildi.

Ankaralıların güvenilir ve sağlıklı gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankaralılara sağlıksız gıda sunan işletmelere kesinlikle taviz verilmeyeceğini kaydetti. Özellikle sıcak yaz günlerinde gerekli şartlara uyulmadığı takdirde hayvansal ürünlerin çok çabuk bozulabileceğine işaret eden Temel, denetimlerin sıcak havalarda daha çok tüketilen ve çabuk bozulabilen gıdalar üzerinde yoğunlaştırıldığını söyledi.

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla gıda ürünlerinin üretim ve satışında da artışlar meydana geldiğini vurgulayan Temel, bu hareketlilik dolayısıyla piyasaya sağlıksız gıda ürünleri sunmak isteyen fırsatçıların da olabileceğini belirterek şunları kaydetti: "Ankaralılardan alış veriş yaparken gördükleri olumsuzlukları 174 Alo Gıda Hattı'na ve il, ilçe müdürlüklerimize bildirmelerini istiyoruz. Kendilerinin bir denetçi olmalarını bekliyoruz. Firmalardan da gerek gıda üretimi yaparken gerekse satışa sunarken gıdaların bozulmasını önleyen mevzuat hükümlerine harfiyen uymalarını istiyoruz. Ankara İl Müdürlüğü olarak hiç kimsenin Ankaralılara bozuk, sağlıksız ve güvenilir olmayan gıda yedirmelerine müsaade etmeyiz. Bu konuda çok hassasız ve kararlıyız."