İzmir’in Aliağa ilçesinde anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazı ile bayıltıktan sonra 26 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Ş.P.ile 17 yaşındaki B..P.,'yi duruşma heyecanı sardı. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki hafta Salı günü yapılacak duruşmada hakim önüne çıkacak olan kız kardeşlerin hazırladığı 5 sayfalık savunmada, annelerinin kendilerini erkeklerin önünde zorla oynattığını, baskı yaparak okula göndermediği ve sık sık kendilerini tartakladığı iddiaları yer aldı. Kız kardeşler cinayeti ağır tahrik altında işledikleri konusunda mahkeme heyetini inandırırsa 24 yıl hapis istemiyle yargılanacaklar. Yapılacak indirimlerden sonra kardeşler 16 yıl hapis yatıp yatacaklar. Mahkeme heyeti, kız kardeşlerin cinayeti önceden planladığına inanıp yargılamayı buna göre yaparsa, iki kardeş müebbet hapis istemiyle yargılanacak. Öldürdükleri kişi anneleri olduğu için cezalarında indirim yapılmayacak. Böylece her iki kardeş cezanın karşılığı olan 24 yıl hapis cezası yatacak. Abla Ş.P. 43, kardeşi B.P.ise 41 yaşında özgürlüklerine kavuşabilecek. Öldürülen Gülseren Süngü’nün annesi Cevriye Süngü, babası Kazım Süngü, amcası Sebahattin Süngü ve ablası Şennur Eroğlu davaya müdahil olarak katılacak. Annenin yakınları, katil zanlısı kız kardeşlerin en ağır şekilde cezalandırılması için davaya müdahil olduklarını açıklamışlardı.

CİNAYETİ AĞIR TAHRİK ALTINDA İŞLEDİKLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞACAKLAR

Annelerini plan yaparak kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 17 yaşındaki B.P.ile 19 yaşındaki Ş.P., tutuklu bulundukları Yeni Şakran Cezaevi'nde 5 sayfalık ortak savunma hazırladı. Abla Ş.P., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazandığını ancak, annesinin baskısı yüzünden okulu yarım bıraktığını, Aliağa’ya döndükten sonra annesi ile sık sık bu yüzden tartıştıklarını söylemişti. Olaydan kısa süre önce erkek arkadaşıyla telefonla konuşurken kendisini gören annesinden dayak yediğini belirten Ş.P., kız kardeşi B.P., sık sık baskı gördükleri için cinayeti işlediklerini söylemişti. Kız kardeş B.P.'nin de, savunmada ablanın iddialarını doğruladığı öğrenildi.

MAHKEMEYİ İNANDIRAMAZLARSA 24 YIL HAPİS YATACAKLAR

Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki hafta salı günü yapılacak olan duruşmada ilk kez hakim önüne çıkacak olan anne katili kız kardeşler, cinayeti ağır tahrik altında işlediklerini ispatlamaya çalışacaklar. Anneleri tarafından erkeklerin önünde zorla oynatıldıklarını gösteren görüntüleri mahkemeye delil olarak sunan kız kardeşler, cinayeti tahrik altında işledikleri konusunda mahkeme heyetini inandırırlarsa

24 yıl hapis istemiyle yargılanacaklar. Yapılacak indirimlerden sonra kız kardeşler 16 yıl hapis cezası yatacak. Mahkeme heyeti kız kardeşlerin cinayeti önceden planladıklarını ve buna göre yargılamayı yaparsa, iki kardeş ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacaklar. Öldürdükleri kişi anneleri olduğu için kardeşlerin cezalarında indirim yapılmayacak. Böylece her iki kardeş cezanın karşılığı olan 24 yıl hapis cezası yatacak. Abla Ş.P. 43, kardeşi B.P.ise 41 yaşında özgürlüklerine kavuşabilecek.