İzmir’in Aliağa ilçesinde anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan kardeşlerin yargılamasına devam edildi.

Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci celsede tanık olarak dinlenen baba Rüstem P., ayrıldığı eşinin kızlarını sürekli dövdüğünü, buna bir kaç kez kendisinin de tanık olduğunu söyledi. Dinlenen diğer 2 tanıktan biri kız kardeşleri savunurken, diğer tanık ise anne hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci celseye tutuklu yargılanan Şeyda P.(19) ile B.P. (17) isimli kız kardeşlerle avukatları katıldı. Duruşmaya tanık olarak katılan baba Rüstem P., "Eşimle severek evlendik. Bu evliliğimizden çocuklarımız dünyaya geldi. Daha sonra eşimle anlaşamadığımız için ayrıldık" dedi.

Eşinin kızları dövdüğü yolundaki iddiaların sorulması üzerine baba Rüstem P., "Biz evliyken çocuklar küçüktü. O zaman bile eşim en küçük bir olayda kızları dövüyordu. Bu yüzden kendisiyle çoğu kez tartıştık. Ben ayrıldıktan sonra da kızların özel hayatlarına karışmış. Kızlarım sürekli bana şikayete geliyorlardı. Ayrıldığım için eşime müdahale edemiyordum. Kızlarım doğru söylemiyor" dedi.

Duruşmada oldukça bitkin görülen ve daha önceki ifadelerini tekrarlayan kardeşleri savunan Avukat Zülküf Koçoğlu, "Duruşmada tanık olarak dinlenen baba, kızların verdiği ifadeyi doğruladı. Babanın ifadesi çok önemliydi. Müvekkillerimin yalan söylemediğine inanıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, gelmeyen 5 tanığın dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.