Bursa’nın Mudanya ilçesinde, boğarak öldürdüğü annesinin cesedini çatı katına taşıyıp intihar sürü verdiği iddia edilen zanlı, cinayetten 14 yıl sonra radyodaki bir haberi dinleyen arkadaşının söylediği sözler üzerine yakayı ele verdi. Herkesin kanını donduran vahşet, olayı duyan bir polis çocuğunun ihbarı üzerine ortaya çıktı.

İddiaya göre olay, 1999 yılında Halitpaşa Mahallesi Değirmendere Caddesi'nde bir evde meydana geldi. 51 yaşındaki annesi Emine Ü.’nün intihar ettiğini söyleyen İ.Ü., gözyaşları içinde polisi arayarak yardım istedi. Polis, olayla alakalı soruşturma başlattı. İple kendini asan kadının yanında bir de intihar notu bulundu. Emine Ü.’nün cesedi, kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsiye kaldırıldı. Gelen raporda, yaşlı kadının intihar sonucu öldüğü belirlendi. Bunun üzerine dosyaya takipsizlik kararı verildi.

Bu hadiseden 14 yıl sonra, bir otomobilde yolculuk yapan İ.C.A., radyoda bir kişinin annesini öldürdüğü haberini duyunca babası polis memuru olan yanındaki arkadaşına, İ.Ü.’nün de annesini öldürüp intihar sürü verdiğini söyledi. Bunu duyunca kulaklarına inanamayan polis çocuğu, hemen 155 polis imdat telefonunu arayıp böyle bir şey duyduğunu belirterek, konunun araştırılmasını istedi.

Alarma geçen polis, dosyayı tozlu raflardan tekrar çıkardı. İntihar ettiği düşünülen Emine Ü.’nün oğlu İ.Ü. ve arkadaşı İ.C.A. ve S.Ş.’yi gözaltına alındı. Alınan ifadeler, polisin bile kanını dondurdu. Şüpheli İ.Ü.’nün, annesini boğarak öldürdükten sonra iki arkadaşını arayıp cinayete intihar sürü vermek için yardım istediği ortaya çıktı. Arkadaşlarından İ.C.A.’nın bunu kabul etmediği, S.Ş.’nin ise İ.Ü.’ye annesinin cansız bedenini çatı katına taşıyıp boğazına ip geçirilerek intihar süsü verilmesine yardım ettiği belirlendi. Ayrıca iki kişi, arkadaşları İ.Ü.’nün sık sık kavga ettiği annesini eterle bayıltıp boğmaktan bahsettiğini anlattı.

Kriminal laboratuvarında incelenen intihar notundaki el yazısının şüpheli İ.Ü.’ye ait olup olmadığı konusunda ise kesin bir delil bulunamadı.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan İ.Ü. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, savcılığın soruşturması tamamlandı. Hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, tutuklu sanık İ.Ü.’nün “tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Sanık, önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan, tutuklu sanık İ.Ü.’ye cesedin taşınmasında yardım ettiği iddia edilen arkadaşı S.Ş. hakkında ise zaman aşımı sebebiyle dava açılmadı.