Giresun’un Görele ilçesinde 2009 yılı haziran ayında karne aldığı gün kaybolan ve bir hafta sonra fındık bahçesinde cesedi bulunan Nazile Tütüncü’nün (17) ölümüyle ilgili anne Yeter Tütüncü tutuklanırken, cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.
Cinayetin hâla neden işlendiği anlaşılamazken, evlat katili zanlısı anneyi ele veren itirafı ölen kızın abisinin verdiği öğrenildi.
Adli personelin 5 yıl boyunca araştırdığı ve soruşturduğu olayda bütün ipuçları anne Yeter Tütüncü’ye çıkmasına rağmen yine de gözaltına alacak kadar delil bulamayan polisler çapraz sorgu ve ikna edici yöntem kullanarak ölen Nazile Tütüncü’den iki yaş büyük abisi M. Tütüncü’yü konuşturmayı başardı.
Cinayeti annesinin işlediğini itiraf eden M. Tütüncü, çarpıcı iddialarda bulundu. Annesi Yeter Tütüncü’nün kız kardeşini evde tartıştıktan sonra kafasına vurarak öldürmesinden sonra eve geldiğini belirten M.Tütüncü, yerde kanlar içerisinde yatan kız kardeşini bir çuvala koyarak annesiyle evden birkaç yüz metre mesafedeki fındık bahçesinde dikenlik araziye bıraktıklarını anlattı. Hatta yolda giderken kız kardeşinin çuvalda hareket ettiğini anlatan M. Tütüncü, cesedi dikenlik araziye bıraktıktan sonra oradan ayrıldığını ardından bir silah sesi duyduğunu söyledi.
Anne Yeter Tütüncü’nün çelişkili ifadelerine rağmen cinayeti kabul etmediği olayda, her şeyi polise itiraf eden M. Tütüncü henüz gözaltına alınmazken hakkında dava açılıp açılmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.
Olayın aydınlanmasına sevinen köylüler ise, her zaman anneden şüphelendiklerini belirterek, 17 yaşında annesi tarafından öldürülen kızın ruhunun artık huzur bulacağını söylediler.
(İHA)