Muğla’nın Fethiye ilçesinde 16 yaşındaki kız, annesinin kendisini bir başkasına vereceğini öğrenince, 20 yaşındaki sevgilisine kaçtı. Anne polise şikayette bulunup, kızı ile sevgilisinin yakalanmasını isteyince, 2 aşık anneyi ikna edebilmek için 4 katlı bir inşaatın çatısına çıkıp intihara teşebbüs etti. “Biz birbirimizi seviyoruz. Birlikte atlayacağız” diyen gençler, 2 saat kızına yalvaran annenin şikayetini geri alacağını söylemesi üzerine çatıdan indirilebildi.

Edinilen bilgilere göre, Fethiye’nin Karaçulha beldesinde serbest meslek sahibi Emrah Zehir (20), Günlükbaşı Foça Mahallesi'nde 16 yaşındaki Z.T’ye aşık oldu. Bir süredir birlikte gezip dolaşan aşıklar, Z.T.' nin annesinin kendisini bir başkasıyla evlendireceğini duyunca kaçmaya karar verdi. Emrah Zehir, önceki gün Z.T’yi rızası ile kaçırdı. 2 aşık, 48 saat boyunca ortaya çıkmadı. Bu arada Emrah Zehir, Z.T’nin annesine haber yollayarak, birlikte ve sıhhatli olduklarını bildirerek, evlenmek istediklerini söyledi. Z.T’nin annesi D. T., polis karakoluna giderek şikayetçi oldu ve kızının bulunmasını istedi.

Kardeşlerinin ve yakınlarının ısrarına rağmen D.T'nin ikna olmadığını öğrenen 2 aşık, Karaçulha beldesi Çalıca Mahallesindeki 4 katlı bir inşaata çıkarak “İntihar edeceğiz” diye bağırmaya başladı. İtfaiye ekipleri branda açarak olası bir atlamaya karşı tedbir aldı. Polis ve 112 Acil Servis ekipleri de çevrede önlem aldı. Emrah Zehir'i, Mustafa, Aydın ve Bayram isimlerindeki gençler, ikna etmek için dil döktü. Çatının tam köşesinde oturan aşıklar, Z.T’nin annesinin getirilerek, şikayetini geri alma sözü vermesini istedi. Z.T’ nin annesi D. T., polis tarafından evinden alınıp getirilinceye kadar Emrah Zehir elindeki cep telefonuyla birilerini arayarak, “İntihar ediyoruz. Biz birbirimizi seviyoruz. Ben cezaevine girmek istemiyorum. Biz evleneceğiz” şeklinde yüksek sesle konuştu.

ALKIŞLI KALABALIK ŞAHİT OLDU

Ekip otosuyla olay yerine getirilen D.T. de kızı ve aşık olduğu genci ikna etmeye çalıştı. "Sizi affettim. Tamam şikayeti geri alacağım. Yanınıza geliyorum” diyen anne, polisle beraber binaya çıktı. Annenin şikayetini geri alacağını söylemesi üzerine yaklaşık 2 saat sonra ikna olan aşıklar, çevrede toplanan kalabalığın alkışları ve “Biz de şahidiz. Şikayet etmeyecek” diye bağırışları arasında aşağıya indi. El ele ekip otosuna binen Emrah Zehir ile Z.T, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosuna götürüldü.

Emrah Zehir'in ağabeyi Mustafa Zehir, kardeşinin 48 saat önce Z.T’yi rızası ile kaçırdığını söyledi. Araya girerek kızın annesi ile görüşüp evlendirmek istediklerini kaydeden Zehir, ancak annenin kızını bir başkasına vermekte ısrar ettiğini kaydetti. Annenin şikayeti üzerine kardeşinin sevdiği kızla birlikte intihara kalkıştığını ifade eden Zehir, annenin ikna edilmesi gerektiğini belirtti.