Bursa’da 16 yaşındaki bir genç kendisini ve annesini dövdüğü iddiasıyla babasını bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra evine giden genç, polisi arayarak ‘babamı iş yerinde yaralı buldum’ diyerek ihbarda bulundu. Kısa sürede cinayeti çözen polis ekipleri, genci gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yıldırım ilçesi Eğitim Caddesi’nde meydana geldi. Yorgancılık yapan baba U.B. (48), eşi Ş.B. bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başladı. U.B. eşini darp etmek isteyince kavgaya 16 yaşındaki oğlu H.B. müdahale etti. Sinirli şekilde evden çıkan baba kısa bir süre sonra oğlunu arayarak, iş yerine çağırdı. Bunun üzerine dükkana giden H.B., babası ile tartışmaya başladı. Tartışmanın alevlenmesinin ardından H.B. babasını çok sayıda bıçak darbesiyle öldürdü.

EVE GİDİP ÜZERİNİ DEĞİŞTİRDİ POLİSİ ARADI

Bunun üzerine tekrar eve giden genç, üzerini değiştirdi. Daha sonra polisi arayan H.B., ‘Babamı iş yerinde yaralı buldum yardım edin’ diyerek, ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler aile faciasını kısa sürede çözerek 16 yaşındaki H.B.’yi gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından ölen U.B.’ nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.