Alanya ilçesinde tatil yapan Rus anneye, çocuğunu güneş altında yatırıp deniz suyu içirdiği ve buharlı odada bekleterek eziyet ettiği gerekçesi ile dava açıldı.

Rusya'dan tatil için Alanya'ya gelen ve Konaklı beldesinde bir otele yerleşen Elena I., bir yaşındaki oğlu Davıd I.'ya tatil süresince eziyet ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Küçük çocuk devlet korumasına alınarak çocuk bakım evine yerleştirildi.

6 Eylül'de çocuğu David'i kumsalda güneş altına yatıran ve ardından deniz suyu içiren Rus anne Elena I. hakkında çocuğun ölümüne neden olabileceği gerekçesiyle oteldeki tatilciler şikayetçi olarak durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ve 112 sağlık ekipleri otele ulaşarak, Rus anne ile çocuğunun kaldığı odaya girdi. Çocuğun çığlık atması ve annenin oda kapısını açmaması üzerine yedek anahtarla odaya girildiğinde oda ve banyonun buhar olduğu fark edildi. Çocuğa müdahale etmek isteyen sağlık ekiplerine tepki göstererek izin vermeyen anne Elena I., güçlükle sakinleştirildi.

Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile alınan bebek, Alanya Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından hayati tehlike kaydıyla Alanya 1.Aile Mahkemesi kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne teslim edilerek, çocuk bakım evine yerleştirildi.

Ruhsal bunalımda olduğu tahmin edilen anne Elena I., ifadesinde, "çocuğu hasta olduğu için güneş altında bıraktığını, içme suyu bulamadığı için deniz suyu içirdiğini, hiç emzirmediğini ve çocuk üşüdüğü için kaynar su altında bıraktığını" belirtti.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmaya istinaden Cumhuriyet Savcısı Nuh Gözüyaşlı tarafından hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcılık, Rus anne için kendini savunamayacak kadar küçük olan öz çocuğuna eziyet etmek suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası istedi.