Samsun'da annesinden helallik alarak buluşma yerine gidip aynı yerde çalışan teknisyeni bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç, yargılandığı mahkeme tarafından 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun Ballıca Kampüsü'nde insansız hava aracı işinde çalışan teknisyen Bahadır Göknur, aynı yerde şirket işçisi olarak çalışan Barış İ.'nin (27) bıçaklı saldırısına uğrayarak tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Olaydan sonra tutuklanan Barış İ.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi. Suçunu itiraf eden Barış İ., "Aynı yerde çalışıyorduk. Beni müdüre şikayet etmiş. Bu konuda aramızda husumet oluştu. Bana hakaret ve küfürler etti. Olay akşamı sürekli beni telefonla arayıp hakaret ve küfür edip buluşmak istedi. Ben de alkollüydüm, Bahadır da alkollüydü. Evimdeki mutfaktan belime 2 tane bıçak soktum. Anneme de ‘hakkını helal et, ya mezarıma gelirsin ya da cezaevi ziyaretime’ dedim. Cumhuriyet Meydanı'nda buluştuk. Bana küfür ve hakaret etti. Yumruk attı. Belinde bıçak vardı. Bana saldırınca ben de bıçağımı çektim. Yerde boğuşmaya başladık. İlk bıçağı elimden düşürdüm. Bu kez belimdeki ikinci bıçağı elime aldım. Sonra da olay bir anda oldu. Nasıl olduğunu ben de anlamadım. Kesinlikle böyle bir olay olmasını istemezdim. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti Barış İ.'yi 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.