Zonguldak Ereğli'de aldığı 2824 ton ağırlığında rulo saç plaka yükünü Mersin ve İskenderun limanlarına götürmek üzere yola çıkan 'Tayyar Şenkaya 1' isimli gemi, Antalya'nın Kumluca ilçesi Taşlıkburnu açıklarında sabah saat 05.30 sıralarında battı.

Gemi Kaptanı İsa Yıldız'ın, saat 03.30 sıralarında su basan ambarları kontrolü sonunda ambar pompalarının yetersiz kalmasını fark etmesinin ardından geminin arka tarafına doğru suyun hızla hareketlenmesi ve bundan sonra gemiyi kurtaramayacaklarını anlamasıyla yaptığı yardım çağrısı üzerine Kumluca açıklarında hareketli dakikalar yaşandı. Türk Radyosu, Yunan Radyosu, Jandarma ile irtibata geçen Kaptan Yıldız'a cevap veren Türk Radyo derhal bölgedeki gemilere yardım çağrısını iletti. Jandarmanın bilgi verdiği Sahil Güvenlik Komutanlığı da olay yerine ulaştı. Bu sırada yara almadan gemiyi terk ederek Life Boat'larına binen ve işaret fişekleri ile bulundukları yeri yardım gemilerine bildiren 11 mürettebatın yardımına ilk olarak Malta bandıralı Rus gemisi "Palmolive" yetişti. Kaptan Yıldız, saat 05.00'e kadar gemide beklediklerini son ana kadar kurtarma çalışması yürüttüklerine değinerek, kendilerini kurtaran Palmolive gemisinin tüm mürettebatına "Thank You Very Much" diyerek şükranlarını ifade etti.

Yıldız, Türk Radyo'ya, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerine, sıcak çay ve pohaçalarla geçmiş olsun dileklerini ileten hayırsever Kadir Şahin'e de teşekkür etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ifadeleri alınan kazazedelerin isimleri şöyle: Kaptan İsa Yıldız, 2. Kaptan Ersoy Şakar, Baş Makinist Şemsettin Herdem, 2. Makinist Mesut Dom, Telsiz Zabiti Asilcan Duran, Stajyer Murat Serdaroğlu, Gemici Mesut Kesici, Gemici Yunus Çiğdem, Yağcı Cumali Kurtay, Yağcı Abdurahman Özkan ve Yağcı Serdar Ateş.