Antalya’da yapılan Yarasa operasyonuyla bir hırsızlık çetesi çökertildi.

Kepez ilçesinde çok sayıda ev ve işyerinde hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kepez ilçesinde çok sayıda ev ve işyerinde artan hırsızlık olayları nedeniyle geniş bir çalışma başlattı. Ekipler çalıntı bir otomobil üzerinden hareket ederek, Abdullah Ö.(26) idaresindeki 13 kişilik hırsızlık çetesine ulaştı. Üç ay teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin kaldığı 11 ev ve işyerine 3 gün önce eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskında yapılan aramada, 5 LCD televizyon, 1 masaüstü bilgisayar, 6 laptop, 24 cep telefonu, 1 tabanca, 2 kurusıkı tabanca ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Şüphelilerin 8 Şubat tarihinde Kızıltoprak Mahallesi’ndeki bir daireden polis memuruna ait bir silahı da çaldıkları belirlendi. Şüphelilerin ev, işyeri, otomobil ve motosiklet hırsızlığı olmak üzere 15 farklı olaya karıştıkları ve sabıkaları olduğu anlaşıldı.

Çete lideri Abdullah Ö.’nün 14 Ocak’ta tutuklandığı belirtildi. Gözaltına alınan Serhat A.(22), Mehmet A.(26) İbrahim A.(23), Yıldırım Y.(25), Yusuf Ü.(22) ve Mehdi A. (20) emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

15 yaşındaki V.K.’nın da, Çocuk Şubesi tarafından adliyeye çıkarıldıktan sonra tutuklandığı belirtildi.