Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 55 kişiden 22’si tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ’FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar’ ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, internet üzerinden kapalı devre sistemi ile haberleşme imkanı sağlayan ’ByLock’ programını kullandıkları ve FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen toplam 83 şüpheliye yönelik, 8 Kasım günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, gözaltına alınan 55 şüpheliden 22’si tutuklandı, 33 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
28 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. Antalya Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün tüm mensuplarının deşifre edilmesine ve yakalanmalarına yönelik çalışmalarının kararlılıkla sürdüğü bildirildi.
(İHA)