Antalya’nın Alanya ilçesinde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 49 kişi gözaltına alındı.
Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Alanya’da operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Alanya eski Emniyet Müdürü Erkan D., ilçe Vergi Dairesi eski Müdürü Ahmet K., Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi’nden (ALKÜ) 25 akademisyen ile iş adamlarının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri sırasında yapılan aramalarda, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e ait kitaplar, çok sayıda doküman ve 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.

Kaymakamdan açıklama
OHAL ve sonrasında, kanun hükmünde kararname çerçevesinde paralel devlet yapılanması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "Çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir. Bugüne kadar 104 kamu çalışanı görevden alınmış, aynı şekilde adliye çalışanlarından 10 kişinin hakkında da hukuki işlem yapılmıştır. Toplam 114 kişi hakkında açığa alınma, tutuklama veya adli kontrol karşılığında işlem yapılmıştır. Emniyetten 4 açığa alınma ve 1 tutuklu olmak üzere 5 kişi, jandarmada 2 tutuklu, milli eğitimde 90 açığa alınan, vergi dairesinde 1 açığa alınma, liman başkanlığında 1 açığa alınma ve müftülükte ise 5 kişi açığa alınmıştır. Toplam 114 kamu görevlisine hukuki işlem devam etmektedir" dedi.
Kaymakamlığın titiz çalışması ve bakanlıklardan gelen liste doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bugün OHAL ile ilgili toplantımızı da gerçekleştirdik. Burada masum vatandaşlarımızın da zarar görmemesi için gerekli titizlik ve hassasiyet gösterilmektedir. Özellikle OHAL süresince suçluların korkması gerektiğini belirtmek istiyorum. Masum vatandaşa yönelik öte yandan Alanya’mıza ziyarette gelen yerli ve yabancı turistlere yönelik herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Vatandaşlarımız hak ve hürriyetlerini diledikleri gibi kullanabilirler" ifadelerini kaydetti.
(İHA)