Antalya’da, Gezi Parkı ve Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'la ilgili düzenlenen eylemlere katılan ve iki gün önce gözaltına alınan 1’i kadın 8 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri, Gezi Parkı eylemleri ve Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'a destek amacıyla düzenlenen gösterilerle ilgili başlattığı çalışma sonucunda bir operasyon düzenledi. Baskınlarda, çok sayıda örgütsel doküman, hard disk ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Operasyon kapsamında Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve bununla irtibatlı olduğu ileri sürülen sol örgütlere baskın düzenlendi. Operasyonlarda aralarında bir kadının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından 'Kamu ve özel mala zarar verme, polise mukavemet, izinsiz gösteri düzenleme, yol kapatma, polise patlayıcı ve taş atmak' suçlamalarından adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye kapalı otoparktan alınırken, adliye önünde yakınları sloganlarla destek verdi. Bir anne el sallayarak, "Çocuğum eylemlere katılmamıştır. Çocuğuma sahip çıkın" diye seslendi.