Antalya’da, tedavülden kalkan Alman Markını, Türk Lirası’na çevirmek suretiyle dolandırıcılık yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 kişinin dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı. Şüphelilerin eşkallerini ve kaçtıkları otomobilin plakasını belirleyen ekipler, şehrin giriş çıkış noktalarında tedbir aldı. Antalya Korkuteli Karayolu’nun 15'inci kilometresinde durdurulan araçta, M.B isimli kadın ile İ.T ve A.S gözaltına alındı. Zanlıların dolandıracakları kişilere asker ve iş arkadaşı aracılığıyla ulaştığı belirlendi.

Mardin’den mağdur A.D’ye eski iş arkadaşları aracılığıyla, Diyarbakır’dan da asker arkadaşı vasıtasıyla ulaştığı H.A ile Antalya’da buluşma ayarlandı. 29 Temmuz'da yapılan görüşmede zanlılar mağdur A.D’ye ellerinde 425 bin Alman Mark’ı olduğunu ve bunları üçte biri fiyatına satmak istediklerini söyledi. A.D ile anlaşan zanlılar 50 bin lirayı kadına verilmesini isteyerek Mark'ları almak için eve gitti. Zanlıların bir süre gelmemesi üzerine M.B isimli kadın, arkadaşlarına bakmak için eve gideceğini söyledi. Eve giden M.B de geri gelmeyince A.D durumu polise haber bildirdi.

Öte yandan zanlılar, Diyarbakır'dan asker arkadaşı aracılığıyla ulaştığı H.A'yı aynı yöntemle Antalya'ya davet etti. H.A'dan aynı yöntemle 30 bin lira alan zanlılar Mark'ı evden alma bahanesiyle izlerini kaybettirdi. H.A'nın da durumu polise haber vermesi üzerine çalışma başlatan ekipler eşkallerini ve izlerini belirlediği zanlıları kaçmak isterken yakaladı.

Emniyetteki sorgularının ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.