Antalya’nın Kumluca ilçesindeki yangından geriye, maddi zarara uğrayan vatandaşların feryatları ve gözyaşları kaldı.

Kumluca’ya bağlı Karacaören Köyünde yükselen alevler ormanlık alanın içinde bulunan köylülerin umutlarını da alıp götürdü. Bölgede çiftçilik yapan ailelere ait seralar ve tüm tarım ekipmanları yandı.

Yangından büyük zarar gören vatandaşlar, sera naylonları, damlama boruları, tankerler, römorklar, su tahliye boruları, ilaçlama tankerleri, plastik sebze kasaları, samanlıklar ve ahırlarının yandığını belirterek, "Canımızı zor kurtardık" dediler.

Musalar Mahallesindeki vatandaşlar ise, içme ve sulama suyu bakımından yetersiz olan imkanlarının, uzaktan su getirdikleri boruların yanmasıyla tamamen bittiğini söylediler. "Şimdi ne içecek ne de tarımda kullanacağımız suyumuz var. Yanan malzemeleri yerine alacak ekonomik imkanımız yok" diyen mahalle sakinleri devletten destek beklediklerini ifade etti.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, ikinci gününde kontrol altına alınmış ve yaklaşık 170 hektar Kızlıçam ormanı zarar görmüştü.

İki gün devam eden yangına Antalya’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Adapazarı, Bolu, Muğla, Denizli, Isparta orman Bölge Müdürlüklerinden yangın ekipleri destek verirken, bölgeye İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri, çevre ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri, 71 arazöz ve su tankı, 9 helikopter, amfibi tipi 5 yangın söndürme uçağı ve yaklaşık 300 yangın söndürme işçisi müdahale etmişti.