Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde antik çağlar ile 2 bin 600 yıl öncesine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, E.T. isimli bir şahsın ev ve işyerine yönelik yaptıkları operasyonlarda toplam 600 parça tarihi eser ve 1 adet detektör ele geçirdi.

Yapılan operasyonlarda ele geçirilen tarihi eserler arasında, nadir bulunan 2 bin 600 yıllık 4 adet elektron sikkenin yanı sıra; altın, gümüş, bronz ve benzeri materyallerden oluşan 388 adet muhtelif sikke, antik çağlara ait çeşitli savaş aletleri, değişik dönemlere ait çeşitli ev ve süs eşyalarıyla, çeşitli dönemlere ait mimari yapı parçaları, küçük heykelcikler, gözyaşı şişeleri ve cam mezar kaplarının da bulunduğu öğrenildi.

Değerlerinin oldukça yüksek olduğu belirtilen tarihi eserlere Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla el konulurken, gerçekleştirilen operasyonlar sırasında, jandarma ekiplerine Balıkesir Müze Müdürlüğü’nden de 3 uzmanın tarihi eserlerin tasnifi için destek verdiği kaydedildi.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin tarihi eser kaçakçılarına son günlerde darbe üzerine darbe vurması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

JANDARMA TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

Öte yandan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler; geçtiğimiz 28 Şubat’ta, Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirdiği ve son yılların en büyük tarihi eser kaçakçılarına yönelik olduğu belirtilen bir başka operasyonda da bin 330 adet tarihi eseri ele geçirmişti.