Denizli’de bulunan Laodikya Antik Kenti’nde ot biçme makinesinin motorundan çıkan kıvılcımla başlayan yangında 30 hektar alan yandı.

Edinilen bilgiye göre yangın, öğle saatlerinde Laodikya Antik Kenti’nin güneybatısındaki alanda çıktı. Denizli Belediyesi ekipleri tarafından antik kentin içindeki otların temizlenmesi işlemi sırasında bir işçinin ot biçme makinesinin motor kısmında patlama meydana geldi. Ahmet Tek isimli işçi hızla sırtındaki motoru yere fırlatırken, motordan çıkan kıvılcımlarla birlikte alanda yangın başladı. Yangının başlamasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevkedilirken, arkeoloji öğrencileri ve kazıda çalışan işçiler de yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Kısa sürede antik kente ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Laodikya Antik Kenti’nde henüz kazılmayan alandaki yangında tarihi eserler zarar görmezken, yangında 30 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

Yangının itfaiye ekipleri ve işçilerin yardımıyla kısa sürede söndürüldüğünü belirten Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Barış Yener, “Laodikya Antik Kenti’nde her sene bu tip yangınlar çıkıyor. Bu yangının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu senede böyle bir şey başımıza geldi. Her yıl ot kaplayan yerleri ot biçme makinesiyle kesiyorduk. Büyük bir alanda kesimi bitirmiştik. Ot kesin bir arkadaşımızın sırtında ot biçme makinesinin motoru vardı. Bu motorda patlama meydana geldi. Arkadaşımız kendini kurtarıp motoru yere atmış. Laodikya Antik Kenti’nin güney batısında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve işçi arkadaşlarımız ile yangına müdahale ettik ve kısa sürede yangını kontrol altına aldık. Kentin açıkta olan bir yapısı bu bölgede yok. O yüzden çok şanslıyız ve çok fazla zarar olmadan yangını atlattık” dedi.

İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı.