Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, çaldıkları araçları kundakladıkları belirlenen 3 kişi tutuklandı.
Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hacıbekir ve Bostaniçi Mahallelerinde iki otomobilin çalındıktan sonra kundaklanması ve Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde ise bir iş yerinde silahlı soygun girişiminde bulunulması üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, otomobillerin yakılması ve soygun girişiminde bulunulması olaylarıyla ilgisi olduğu belirlenen H.G., K.İ. ve M.Ç.’yi, çalıntı bir otomobille İki Nisan Caddesi’nde gözaltına aldı. Açıklamada, “Araçta yapılan aramada pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 4 fişek, kar maskeleri ve hırsızlık amaçlı kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Zanlılardan H.G.’nin hırsızlık suçundan kesinleşmiş 6,5 yıl hapis cezası bulunduğu ve ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı” denildi.
Polis ekipleri, zanlıların yakalandıkları otomobilde yaptıkları incelemede, aracın arka kapılarından birinin fiziki özelliklerinin diğer kapılara göre farklı olduğunu tespit etti. Söz konusu kapının 7 Eylül’de Cevatpaşa Mahallesi’nde çalındıktan boş bir arazide yakılan araca ait olduğunu belirleyen ekipler, E.B. adlı kişinin de olayla ilgisi olduğunu tespit etti. Polis, E.B. isimli şahsın yakalanması için de çalışma başlattı.
(İHA)