Aydın’da, arıza yapan aracını kontrol etmek için aşağıya inen kamyon sürücüsü, başka bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Kaza, bu akşam saat 21.30 sıralarında Aydın-İzmir otoyolu gişelerine 2 kilometre mesafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir’den Aydın yönüne seyir halinde olan Mehmet Yıldırım (57) idaresindeki 15 AP 032 plakalı yem yüklü kamyon, otoyol çıkış gişelerine yaklaştığı sırada arıza yaptı. Aracını emniyet şeridine doğru yaklaştırmayı başaran Yıldırım, aracını kontrol etmek için aşağıya indi. Bu sırada aynı yöne seyir halinde olan Mesut Ç. (42) idaresindeki 10 FK 728 plakalı domates yüklü kamyon, aracından inen Mehmet Yıldırım’a çarptı. Yıldırım’ı altına alarak birkaç metre sürükleyen kamyon, daha sonra yem yüklü diğer kamyona çarparak durabildi.
Kazada yoldan geçen diğer kamyonun çarptığı sürücü Mehmet Yıldırım, feci şekilde can verdi. Çapmanın etkisiyle kamyondaki domatesler ise, otoyola saçıldı. Adeta bir domates tarlasını andıran otoyolda başka kazaların yaşanmaması için AFAD, polis, jandarma ve karayolları ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Kazada hayatını kaybeden Mehmet Yıldırım’ın cesedi, otopsi için Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer sürücü Mesut Ç. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)