Bahçelievler’de kiralık bir araçla cadde üzerinde park halindeki araçlara çarpan şahıs, kendisine tepki gösteren 3 kişiyi bıçaklayarak kaçtı.
Bahçelievler Adnan Kahveci Bulvarı 58 numara önünde saat 21.00 sıralarında iddiaya göre, bir kişi 38 DN7229 plakalı araçla park halindeki araçlara çarpmaya başladı. 58 nolu bina önünde park etmeye çalışan araca da çarpan şahıs tepkiyle karşılaştı. Aracından inerek çarptığı araçların sürücülerinin üzerine bıçakla yürüyen şahıs 3 kişiyi yaraladı. Şahıs, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da evinin bulunduğu bir üst sokağa koşarak gasp ettiği araç ile olay yerinden kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Şüpheli şahsa tepki gösteren valenin de bıçaklandığını söyleyen Cahit Işık, “Bir araba sesi geldi. Arkadaki araç diğer arabalara vurarak buraya geldi, en sonda buradaki araca vurdu. Buradaki lokantanın valesi var, o aşağıya indi. Vale kaza yapan araç sahibine yapma etme dedi. Bunun üzerine kaza yapan araç sahibi belinden bıçak çekti ve vale görevlisini yaraladı. Sonrasında kaza yapan şahıs ‘Var mı kâfir var mı kâfir’ diye bağırdı. Sonrasında bıçağı beline koyarak yoluna devam etti” dedi.
Saldırganın araç gasp edip kaçtığını ifade eden Kenan Dündar isimli vatandaş ise, “Adamın birini gördüm, çok sakin şekilde ‘Var mı kâfir var mı kafir. Allah’a inanacaksınız, kitaba inanacaksınız’ diye bağırıyordu. Sonra diğer sokağa yöneldi. Orada Ahmet Davutoğlu’nun evi de var. Oradan da bir süre sonra sesler gelmeye başladı. Orada da birilerini bıçaklamış. Sonra araç gasp ettiğini, kaçtığını duyduk. Soğukkanlı şekilde burada hiç kimseyi bıçaklamamış gibi yürüyordu. Büyük ihtimal bu olay provakatif olabilir” diye konuştu.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, kaçan şahsı arama çalışmaları sürüyor.
(İHA)