Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde Elazığ merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün bölge kadın sorumlusu ile evlilikleri organize eden ablalarının da bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Elazığ il kadın yapılanması ve aralarında bölge sorumlusu, ev ablası, büyük bölge talebi mesulü, Kredi Yurtlar Kurumu sorumlusu, mütevelli heyeti üyesi, imam, cemaat içerisindeki evlilik işlerini düzenleyen imam ve kadın muhasebe sorumlusu ile bu yapılanmaya finans sağlayan esnafların da bulunduğu toplam 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri karar üzerine Elazığ merkezli Kayseri, Mersin, Osmaniye, Bingöl, Manisa, Gaziantep ve Malatya’da 33 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çoğu cemaat ablası 21 şüpheli gözaltına alındı.
Şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
(İHA)