22 Temmuz'da gece yarısı yapılan operasyonda adresinde bulunamayan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan İstihbarat Şube Emniyet Amiri İsmail Arslan, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Arslan, Emniyet'e girişinde şu açıklamayı yaptı, "14 yıldır istihbarat şubede çalışıyorum. Kaçak falan değiliz. Firar değiliz. Şarkım çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. Esenler'de PKK örgütü tarafından molotoflanan İETT otobüsünün yakılması sonucu, düğünlerine bir ay kala gelin giymeden şehit olan kızlarımızın katillerini yakaladığımız için galiba ödül vermek için çağırdılar. Bu ödül benim için bir madalyadır. Madalyayı almaya gidiyorum. Bu madalya boynumuza asacağımız bir madalya değil. Yıllarca belimizde taşıdığımız namusumuz, şerefimiz, gururla taşıdığımız biraz da bileğimize takalım burda taşıyalım istiyoruz. Devletim takıyor, başım gözüm üstüne.

"HATMİ ŞERİF YARIM KALDI, SON 5 CÜZİ ŞEHİT ANNELERİ BİTİRSİN"

Şehit olan kızlarımızın annelerine seslenmek istiyorum; benim annem yok. Lütfen beni evladı olarak kabul etsin. Ramazan ayında rahmetli annem için Hatmi Şerif yapardım, iş yoğunlundan yarım kalırdı. Yine yarım kaldı. O annelere sesleniyorum son 5 cüzi okusunlar hatmi bitirsinler. Önce kızlarıma sonra da rahmetli anneme armağan etsinler."

BUGÜN HEPSİ TESLİM OLACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, firarda oldukları öne sürülen 9 istihbaratçının bugün teslim olacağını açıklamıştı. Polislerin firarda olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Ataol, polislerin bugün Emniyet'e gideceklerini ifade etti.