Ordu’da 3. kattan düşerek ağır yaralanan 2 yaşındaki Aras Özbek, yoğun bakımdan çıkartılarak servise alındı.

Perşembe ilçesinde 5 katlı binanın 3. katında odasında oynayan 2 yaşındaki Aras Özbek açık kalan pencereden aşağı düşmüş, oğlunun düştüğünü gören annesi Aylin Özbek (26) de çocuğunun peşinden atlamıştı.

Aras bebeğin kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde 60 saatlik tedavisi sona ererken, bebek bugün servise çıkartıldı.

Aras bebeğin son durumu hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Niyazi Kalyoncu, “Aras bebeği yoğun bakımdan çıkarttık. Durumu gayet iyi. Yemek yiyebiliyor, konuşabiliyor. Her şey normal. Şuuru açık. Şuan servise aldık. Birkaç günlük takibin ardından genel durumu bu şekilde devam ettiği sürece taburcu etmeyi planlıyorum. Annenin durumu iyi. Bugün onu da taburcu ettik ama bebeğin yanında aynı odada kalacaklar” şeklinde konuştu.

TANIMADIKLARI BİR VATANDAŞTAN ANLAMLI ÇİÇEK

Ailenin tanımadığı Erzurumlu olan Sadullah Kaya, Aylin Özbek’in yaşadıklarından etkilenerek Ordu Devlet Hastanesi’ne bir çiçek gönderdi. 60 yaşındaki Kaya’nın çiçeğin üzerine yazdığı not ise duygulandırdı. Çiçeğin üzerindeki notta şu ifadelere yer verildi: “Türk anaların yüz akı Aylin Özbek Ana(hepimizin annesi). Aylin anne ne büyük insansın. Keşke karşılaşsak da annemmişsin gibi elini öpsem. 60 yaşında 3 torunu olan bir dede, Sadullah Kaya, Erzurum.”

Öte yandan Milletvekili İhsan Şener de aileyi ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ temennilerinde bulundu.