Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, arazi ihtilafı yüzünden çıkan kavgada bir kişi yeğenini öldürdü.

Olay Orhangazi’ye bağlı Üreğil köyünde bir zeytinlikte meydana geldi. Dededen kalma malların taksimi sebebiyle aralarında husumet olan Elbek ve Fidan ailelerinden Raşit Elbek (27), babası Hüseyin Elbek ile birlikte sabah saatlerinde zeytinliklerini sulamaya gitti. Bu esnada kendi zeytinliğine giden Raşit Elbek’in dayısı Beyhan Fidan (61) ve eşi Sevil Fidan, Elbek ailesi ile tartıştı. Oradan uzaklaşan Beyhan Fidan, yarım saat sonra tekrar kendisine ait traktörle Raşit ile babası Hüseyin Elbek’in bulunduğu zeytinliğe geldi. Tartışma yeniden alevlendi.

İddiaya göre, Beyhan Fidan, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkardı. Oğlunun önüne geçen Hüseyin Elbek, tartışmayı ayırmak istedi. Baba Elbek’in ifadesine göre, Fidan, “Çekil önümden, yoksa ikinizi de vururum” dedikten sonra yeğeni Raşit Elbek’e doğru 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri yeğen Elbek’in göğsüne isabet etti.

Beyhan Fidan eşi ile birlikte traktöre binerek evine gitti. Fidan, daha sonra eşini evde bırakarak kendisine ait 16 VD 982 plakalı otomobile binerek köyden ayrıldı.

Olay yerine gelen 112 ekipleri, bekar olduğu öğrenilen Raşit Elbek’in hayatını kaybettiği tespit etti. Baba Hüseyin Elbek ile oğlunun öldüğünü haber alarak tarlaya gelen anne Zeliha Elbek sinir krizleri geçirdi.

Jandarma ekipleri Sevil Fidan’ı gözaltına alırken, firar eden Beyhan Fidan’ın yakalanmasına çalışılıyor. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.