Batman'da akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 2 kişi, toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi'nde bir kıraathanede akraba oldukları öğrenilen Gündem aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Şemşettin Gündem ve Mecit Gündem'in cenazeleri, Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazeler, gece geç saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında merkeze bağlı Aydınkonak köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Silahlı kavgaya karışanların akrabası olduğu ve kendisinin de kavgaya karıştığı iddia edilen bir polis memurunun gözaltına alındığı, 8 kişinin de arandığı öğrenildi. Silahlı kavga olayında yaralanan 20 kişiden 4’ünün ayakta tedavi edildikten sonra taburcu olduğu 16 kişinin ise çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Kavgaya karışanların aynı köyden olması münasebetiyle özel harekat timleri Aydınkonak köyünde olası bir kavga nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.