Eskişehir’de arkadaşını pompalı tüfek ile vurarak ölümüne sebep olan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güllük mahallesi Tarlayüzü Sokak’ta 12 Aralık 2013 tarihinde meydana gelen olayda, Mahir Akar günlük kiralanan dairede kafasından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, polisin yaptığı araştırma sonucunda Akan'ın katil zanlısı olarak arkadaşı Abdülaziz Y. yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Abdülaziz Y.’in yargılanmasına 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Hayatını kaybeden Mahir Akar’ın kazayla hayatını kaybettiğini ileri süren sanık Abdülaziz Y., duruşmada şu şekilde ifade verdi:

“Mahir benim arkadaşım değil kardeşim gibiydi. Günlük bir apart daire ve bir de araba kiralamıştık. Kiraladığımız arabanın anahtarını kaybedince apart içerisinde aramaya başladık. Anahtarı ararken bazanın altında bir pompalı tüfek çıktı. Bu tüfek bize ait değildi. Mahir tüfeği eline aldı. Doldur boşalt yaptı, mermi yok zannetti bana doğrulttu, patlamadı. Sonra tüfeği ben aldım. Tüfeğin tetiğinin yanında bir düğme vardı. Tüfeği tutuyordum, tetiğe bastım tüfek birden ateş aldı. Mahir karşımdaydı, cep telefonunun açık olan diafonundan kız arkadaşıyla konuşuyordu. Tüfek patladı, Mahir kafasından yaralandı ve yere düştü. Çok kötü oldum ve olay yerinden kaçtım. Tüfeği olay yerinde bıraktım. Bu olayda benim kadar tüfeği orada dolu halde bırakan da suçludur. Bu tüfek bize ait değildir. Apart dairelerin olduğu binanın güvenlik kamerası görüntüleri incelensin, tüfeği kimin getirdiği ortaya çıkar."

Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.