Adana'da arkadaşlarıyla at arabasıyla süt sattıktan sonra tatlı yemek isteyen çocuklardan biri, ürken atın arabasından düşüp kamyonetin altında kalarak hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, olay, dün akşam merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karataş Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre ailesi sütçülük yapan 12 yaşındaki İzzetin Yeşil akşam saat 20.00 sıralarında at arabasıyla süt satmaya çıktı. Bu arada mahallede giderken onu gören arkadaşı Enes Özden (11) ve ağabeyi Ali Özden Yeşil'i görerek "Biz de seninle gelelim mi)" diye sordu. Yeşil önce almak istemedi ancak Özden kardeşler "Sana yardım ederiz" deyince Yeşil iki kardeşi de at arabasına aldı. Yeşil, at arabasına daha sonra iki arkadaşını daha olarak 5 arkadaş birlikte sütü satıp dönüşe geçti.

Bu arada çocuklar eve dönerken tatlı gördü. Arkadaşlardan biri "Buranın tatlısı çok iyi diyorlar yiyelim" dediler. Bunun üzerine arkadaşlar kendi arasında para toplayıp at arabasını tatlıcının önüne çekti. Tam bu sırada yoldan geçen kamyonetin sesinden at ürktü. Atın ürkmesiyle çocukların hepsi aşağı düştü. Çocuklardan Enes Özden yol tarafına düşünce kamyonetin altında kalarak feci şekilde can verdi. Diğer çocukların ise kolu ve bacağı kırıldı. Yeşil'in ise kolunda incinme oldu. Özden'in ağabeyinin de ayağı kırıldı. Kamyonet şoförü gözaltına alındı, baba Mehmet Özden atın sahibinden şikayetçi olmadı.

Özden'in cenazesini gören yakınları sinir krizi geçirdi. Özden'in cenazesi daha sonra morga kaldırıldı. Otopsinin ardından alınan cenaze toprağa verildi.

Süt satan İzzetin Yeşil ise o anları anlatırken çok üzüldüğünü söyleyerek, "Ben süt satmaya gidiyordum onlar önüme çıkıp gelmek istedi. Ben önce almayacaktım sonra almaya karar verdim. Sütü satıp dönerken tatlı yemek istediler. At kamyonun sesinden ürkünce bizi düşürdü. Biz refüje düştük, Enes yola düştüğü için kamyonetin altında kalıp öldü" dedi.