Artuklu ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde barış yemeği esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan BDP Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak, hastaneden taburcu oldu. Mardin’de yüzlerce kişi tarafından karşılanan Irmak, bölgede yaşanan bu tip olaylara son vereceklerini söyledi.

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe köyünde seçim günü Yıldırım ailesi fertleri arasında çıkan muhtarlık kavgası nedeniyle yaşanan husumeti aşmak ve aileleri barıştırmak için yapılan barış yemeğine katılan BDP Artuklu Belediye Eş Başkanı M. Emin Irmak göğsünden vurulup tedavi için Diyarbakır'a kaldırıldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavisinin ardından bugün taburcu edilen Irmak, beraberinde bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Mardin il ve ilçe teşkilat mensupları ile birlikte Mardin'e geldi. Irmak, yaşanan bir kaza sonrası yaralandığını söyledi. Irmak, bölgede kendi partilerinin ve ideolojilerinin girmediği birçok yerde bu tür olayların yaşandığını belirterek şöyle konuştu: “Netice itibari ile olayda herhangi bir kasıt yoktur. Güneydoğu'da ve birçok yerde partimizin ideolojisinin girmediği hakim olmadığı alanlarda ufak tefek şeyler için insanlar birbirini öldürüyor. Biz parti olarak bu tür olayların çıkmaması için artık çaba göstereceğiz. Çünkü bir ay içerisinde bu olaylardan ötürü 4 kişi yaşamını yitirdi. Biz bu seçimlerde belediyeyi aldık ve büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı ile beraber bizler sadece belediyeye değil, aynı zamanda bölgede bu şekilde yaşanan olaylara da partimiz ve vekillerimizle beraber bir çalışma yürüterek artık son vereceğiz.”

Irmak’ın konuşmasının ardından bir açıklama yapan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da bölgede yaşanan bu olaylara izin vermeyeceklerini söyledi.