Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Türkiye-Suriye sınırında devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu araçta hasar oluştu. Bölgede tespit edilen patlamamış başka üç mayın ise imha edildi.
Elbeyli ilçesine bağlı Aşağıbeylerbeyi köyü yakınlarında, yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik çalışma yürüten askerlerin devriye görevi yaptığı sırada, patlama meydana geldi. Askeri yasak bölgedeki geçiş sırasında meydana gelen patlamada, aracın sağ ön tekerleğinde hasar oluşurken, yaralanan olmadı.
Patlamanın ardından sınır hattında inceleme yapan askerler, aynı bölgeye yerleştirilmiş üç mayın daha bulunduğunu saptadı. Tespit edilen mayın, alınan güvenlik önlemlerinin ardından sınır hattına gelen Mayın ve El Yapımı Patlayıcıları Tespit ve İmha Timi tarafından kontrollü olarak patlatılarak imha edildi. Olayın ardından, güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede mayınları döşeyen kişi ya da kişilerin belirlenmesine yönelik çalışma başlatıldı. Olayla ilgili Gaziantep Askeri Savcısı’nın talimatı ile tahkikata başlandı.
(İHA)