Şırnak’ın Cizre ilçesinde yola döşenen bomba, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can klaybı ve yaralanma yaşanmadı.
Olay, Cizre ilçesi Nur Mahallesi Deniz Caddesi’nde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Garnizon Komutanlığı’na gitmekte olan zırhlı aracın geçişi sırasında, yola önceden döşenmiş bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın gürültüsü nedeniyle çevredeki vatandaşlar panik yaşadı.
Patlamanın etkisi ise gün ışığıyla ortaya çıktı. Sokağa çıkan mahalle sakinleri, gördükleri manzara karşısında şok yaşadı. Patlayan bomba nedeniyle yolda yaklaşık 5 metrelik çukur oluştuğu, park halindeki iki aracın kullanılamaz haline geldiği ve bazı ev ile iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.
Mahalle sakinlerinden Şemsi Tadik büyük korku yaşadıklarını belirterek, “Bizi Allah korudu. Eğer evin önündeki iki araç ve bahçe duvarı olmasaydı birçoğumuz ölecekti. Yeter artık kan dökülmesin, insanlar ve çocuklar ölmesin. Annelerin yüreği kanamasın, küçük çocuklar ölmesin. Artık ne gecemiz ne de gündüzümüz var. Korkudan geceleri evimizde uyuyamaz olduk. Bir yandan biber gazı bir yandan kurşunlar yağıyor. Nereye gideceğimizi ve nasıl korunacağımızı artık bilemiyoruz” dedi.
(İHA)