Ordu’da Gölköy İlçe Jandarma Karakolu lojmanında çıkan yangın sonucu 6’sı yangına müdahale eden er olmak üzere toplam 29 kişi dumandan etkilendi.

Edinilen bilgilere göre, Gölköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Uzundağ’ın evinde dün gece bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde dumanı fark eden Uzundağ, evdeki ailesini dışarı çıkarttıktan sonra lojmanı boşalttı. Bu sırada yanan eve müdahale etmek için askerler de lojmana geldi. Lojman boşaltma işlemi sırasında Yüzbaşı Uzundağ’ın evi kullanılamayacak hale geldi. Yangında Yüzbaşı Serdar Uzundağ ve 6’sı er olmak üzere toplam 29 kişi dumandan etkilendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına aldı. Dumandan etkilenenler Gölköy Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilirken, 3 kişi tedbir amaçlı Ordu’daki hastanelere sevk edildi.

Yangın haberini alan Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak da ilçeye hareket etti. Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, “Dumandan etkilenmeler var. Yangın, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yanında bulunan lojmanın 4’üncü katında İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Uzundağ’ın evinde meydana geliyor. Komutan gece dumanı fark edip uyanmış. Büyük bir çaba ile çocuklarını çıkartmış. Yangında can kaybı yok. Dumandan etkilenen 29 kişi var. 3 kişi tedbir amaçlı Ordu’daki hastaneye getirildi. Can kaybının olmaması sevindirici” diye konuştu.