Ataşehir’de gasp ettikleri iddia edilen emekli polis memurunu zorla götürdükleri araçla kaza yapan şahıslar hastanelik oldu. Kazada 3 kişi yaralanırken, olay yerine gelen polislere gasp edildiğini anlatan emekli polis şahıslardan şikayetçi oldu.
İddiaya göre, Ataşehir İçerenköy Mahallesi Sağlam Sokak’ta seyir halinde bulunan Erdal Akdoğan’ın kullandığı 54 ZR 705 plakalı otomobil, süratle sokaktan çıkan Burak isimli sürücünün kullandığı 34 HA 3885 plakalı otomobile çarptı. Erdal Akdoğan’ın kullandığı otomobilde bulunan kızı Kübra Akdoğan, diğer otomobilin Burak isimli sürücüsü ve yanında bulunan İsmail G. yaralanırken, araçtaki emekli polis memuru kazadan yara almadan kurtuldu. Kazanın ardından olay yerine gelen polis incelemelerini sürdürürken olay farklı bir boyut kazandı. Yaralılar ambulansa taşındığı sırada yaralı İsmail G.’nin üzerinden bir silah çıktı. Burak isimli sürücü ve İsmail G. ile aynı araçta bulunan emekli polis Alaattin Ö., polise “7 kişi üzerime çullandı, paramı ve silahımı aldılar” şeklinde bilgi verince olayın boyutu değişti.
Kaza ile ortaya çıkan olayda iddiaya göre, emekli polis memuru Alaattin Ö., Ataşehir İçerenköy’de bir mekanda arkadaşları ile birlikte eğlendi. Sabah saatlerine kadar süren eğlencenin ardından gelen hesapla birlikte tartışma çıktı. Bunun üzerine mekanda bulunan bazı şahıslar, emekli polis memuru Alaattin Ö.’yü darp etti. Daha sonra Alaattin Ö.’nün yanında bulunan bin 300 lirası ile silahını alan şahıslar, Alaattin Ö.’yü bir araca bindirerek mekandan ayrıldı. Süratle olay yerinden uzaklaşan araç, Sağlam Sokak içerisinde kaza yaptı.
Basın mensuplarının sorularına cevap vermekten kaçınan emekli polis memuru Alaattin Ö., “Beni bu hale soktular. Bir şey yok. Ben emniyet mensubuyum. Eğlenmeye gittim. Bütün olay bana karşı” şeklinde konuştu. Polise darp edildiğini, bin 300 lirası ve silahının gasp edildiğini iddia eden Alaattin Ö., basın mensuplarının soruları üzerine, “Biz her şeye saygılıyız. Ben ülkemi seviyorum. Ülkem için her şeyi yaparım. Sadece bir eğlence” diye konuştu.
Kazaya karışan diğer aracın sürücüsü Erdal Akdoğan ise, “Araç kaçıyormuş. Yanımda kızım vardı. Süratli bir şekilde gelince çarpıştık. Diğer araçta da yaralı vardı. Silah vardı, polis arkadaşlar aldılar” dedi.
Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi sürerken, emekli polis memurunun gasp edildiği iddiası üzerine polis soruşturmayı genişletti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(Mustafa Esen / İHA)