Atatürk Havalimanı metro katında eylem yapmak isteyen Hava-İş Sendikası üyelerine polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 2 kişi gözaltına alındı.

Hava-İş Sendikası’nın yapmış olduğu eyleme destek vermek isteyen bazı gruplar metro yoluyla Atatürk Havalimanı Metro katına geldi. Burada bir süre slogan atan grup üyeleri pankartlar açarak yürüyüşe geçmek istedi. Eylemcilerin dağılması için bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri, saat 16.00’a kadar bekleyeceklerini söyleyen eylemcilere müdahale etti. Havalimanı metro katında çıkan arbede sonucu eylemciler dışarıya çıkartıldı. Ellerine geçen çöp sepetlerini polise doğru fırlatan eylemciler slogan atmaya devam etti. Polisin eylemcileri uzaklaştırması üzerine göstericiler THY Genel Müdürlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Müdürlük binası önünde toplanan eylemciler burada da slogan atmaya devam etti. Müdahale sonucunda 2 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin grup adına konuşma yaptı. Ayçin, “Değerli dostlarımız 488 gündür burada toplanıyoruz. Havaalanında direnen 305 işten çıkaran arkadaş adına mücadelemiz için buradayız. Türkiye’de gerçekten çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Bırakın buradaki Hava-İş grevini bu ülkede ülkenin tamamıyla ilgili endişeler ve kaygılar konuşuluyor” şeklinde konuştu.

Eylemciler yapılan açıklamalarının ardından eylemlerine son verdi.