Adana’nın Kozan ilçesinde faytonculuk yapan bir kişi, polise başvurup atını ısıran köpekten şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, faytoncu Osman Erdemli, Saimbeyli Caddesi Rahmi Enişte Sokak'ta bir aileyi gezdirirken, atı bir köpeğin saldırısına uğradı. Atı bacaklarından ısırarak yaralayan köpek kayıplara karışırken, fayton sürücüsü olayı polise bildirdi. Daha sonra yaralı atını polis merkezine götüren Erdemli, atını ısıran köpekten şikayetçi oldu.

Faytoncu Osman Erdemli yaptığı açıklamada, faytonla bir aileyi gezdirirken bir köpeğin saldırısına uğradıklarını belirterek, “Köpek önce yanımda bulunan çocuğa saldırdı. Çocuk kaçınca ata saldırıp ısırıp kaçtı. Biz de atı alıp karakola gidip şikayetçi olduk. Karakolda polis ağabeyler atın fotoğraflarını çektiler. Köpeğin ısırdığı yerlerin fotoğraflarını çektiler. At veterinerler tarafından kontrol edildi ve tedavisi yapılıyor. Kuduz olma riskine karşılık at karantinaya alındı” dedi.

Fayton işletmecisi Hakan Özden ise, atın arka ve ön bacaklarında yarıkların olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek, “Karakola gittik şikayetçi olduk. Polislerin cumhuriyet savcısına bilgi vermeleri üzerine olay yeri inceleme ekipleri atta bulunan yara izlerinin fotoğraflarını çekti. Karakola veteriner hekim çağırdılar. Ata 7 gün ilaç tedavisi ve 20 gün rapor verdiler” dedi.

Köpeğin kuduz olma ihtimaline karşılık rapor alıp şikayetçi olduklarını belirten Özden, “Resmi kurumların bilgisi olması dahilinde böyle bir şikayette bulunduk. Eğer ısıran köpekte kuduz olma ihtimali olursa at 6 ay karantina altında kalacak. Eğer ısıran köpekte kuduz belirtisi olmaz ise 10 gün sonra atın karantinası dolacak” diye konuştu.