Enez İlçesinde, jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde, bir av binasında avlanması yasak olan kuğuyu avlayan 4 kişiye yaklaşık 30 bin TL cezai işlem uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Kuş Cenneti olarak nitelendiren ve av yasağı bulunan Gala Gölü Milli Parkı’nda devriye görevi yapan Enez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri; E.B’ye ait çeltik binasında bulunan 3 kişinin hareketlerinden şüphelenerek binaya gitti. Burada yapılan kontrolde, avlanması yasak kuğu kuşunun tavana asılarak derisinin yüzüldüğü, iç organlarının çıkarıldığı ve etinin yenmek üzere parçalar halinde kesildiğini tespit etti. Jandarma ekipleri ayrıca binada yaptıkları incelemede poşet içersine saklanmış 12 ördek buldu.

Yapılan incelemede kuğu ve ördeklerin av tüfeği ile vurulduğunu tespit eden ekipler, olay yerine Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerini çağırdı.

Yapılan incelemelerde evde bulunan E.A., M.K., B.D. ve M.B. isimli şahısların olduğu, şahısların avcılık belgelerinin eksik olduğu tespit edildi.

Olay yerinde bulunan kuğu ve ördekler, Milli Parklar şefliğinden gelen ekiplere teslim edilirken, E.A., M.K., B.D. ve M.B. isimli şahıslara 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet, Koruma altında bulunan hayvanı vurma, Yasak olan yerde avlanma suçlarından 30 bin TL para cezası yazıldı.

Jandarmanın bu tür denetimleri sıklaştıracağı öğrenildi.