Eyüp’te yapımı devam eden inşaat şantiyesinde meydana gelen toprak kaymasında bir işçi yaralandı. Toprağın kayması sonucu beline kadar toprağa gömülen işçi, itfaiye ekipleri ve arkadaşlarının yardımı ile sıkıştığı yerden çıkartıldı.
Eyüp İlçesi Alibeyköy mahallesi Atatürk Burlvarında yapımı devam eden AVM inşaatında toprak kayması meydana geldi. Kanalizasyon bağlantısı için kazılan toprağın kayması ile İlhami Macir isimli 27 yaşındaki inşaat işçisi beline kadar toprağa gömüldü. Ayakları tamamen toprak altında kalan ve yukarıya çıkamayan talihsiz işçinin yardımına ise önce arkadaşları koştu.
Arkadaşlarını sıkıştığı yerden çıkaramayan inşaat işçileri, itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan işçiyi çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada olayı duyan İlhami Macit’in inşaat işçisi kardeşi, göçüğün olduğu yere geldi. Ağabeyinin sıkıştığını gören öfkeli kardeş, ortalığı birbirine kattı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonunda İlhami Macit’i sıkıştığı yerden çıkardı.
Kaburgalarında ve ayaklarında zedelenme olan inşaat işçisi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırıldı.
(İHA)