Paralel yapı iddialarına ilişkin “Casusluk” soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerin avukatı Ömer Turanlı yaptığı açıklamada, bugün hiçbir polisin ifadesinin alınmayacağını belirtti.
Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen “Casusluk” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada savcının itirazı üzerine 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkan şüphelilerden Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal dün adliyeye gelerek teslim olmuştu. İki şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gelen şüpheli avukatlarından Ömer Turanlı nöbetçi hakimle görüştükten sonra basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Turanlı bir nöbetçi hakim olduğundan müvekkillerinin bugün teslim olmayacağını belirtti.
“Avrupa’nın en büyük adliyesinde şuan tek bir tane sorgu hakimi var” diyen avukat Turanlı, “Bu sorgu hakimi adi suçlardan gelen insanlara da bakıyor, bizim 15 tane ifadesi alınmayan müvekkillerimize de bakmak durumunda. Hakim beyin elinde 25-30 tane mevcutlu dosya var. Mevcutlu dosyaların bitmesi gece 02.00-03.00’ü bulacak. Hakim bey ise konuştum, ’Görüyorsunuz yoğunluğumuz belli. Bu yoğunluktan dolayı sizin müvekkillerinizi şuan itibariyle almamız çok zor olacak. Alır isek gece 02.00-03.00’ten sonra alabileceğiz. Siz de takdir edersiniz ki o saatten sonra yapılacak sorgu çok sağlıklı olamaz’ diye söyledi bana. Bizim müvekkillerimiz hazırdır, kaçmıyorlar. Ne yazık ki bugün bir tane müvekkilimizi sorguya aldıramadık. Çünkü hakim beyin de kendi iradesinin dışında hadiseler var. Öncelikle bu mevcutlu gelenleri değerlendirmek durumunda., Ondan dolayı bugün müvekkillerimiz gelmeyecek” dedi.
(İHA)