Nevşehir’de iki bayan Japon turiste yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan zanlı M.V.D.’nin avukatı Nazmiye Erdoğan, “Müvekkilimin suçsuz olduğunu biliyorduk. Tahliye edilmesi için başvururda bulunacağız” dedi.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Adliyesi önünde açıklama yapan zanlı M.V.D.’nin avukatı Nazmiye Erdoğan, “Müvekkilimin suçsuz olduğunu en başından beri biliyordum. Ama bunu ispat etmek durumundaydık. Bunun için de bazı şeylerin netleşmesini bekledik. Müvekkilimin suçlu olmadığını biliyordum. Adliye’de bütün gün yanındaydım. Bugün de kolluk kuvvetlerinin özverili çalışmasıyla suçlu ortaya çıkarıldı. Onlara teşekkür ediyoruz. Ben şimdi sabahtan beri adliyedeyim. Savcılığın müvekkilimin serbest bırakılması için re’sen bir talebi olabilir ama bizim de öğleden sonra bir talebimiz olacak. Müvekkilimin dün adliyeden çıkarılırken görüntü alınması ve gerçek suçluymuş gibi yansıtılması bizleri çok üzdü. Bununla ilgili olarak aile hukuki yollardan gerekli başvuruları da yapacak” diye konuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan diğer zanlı F.U.’nun ise ifadesinin Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınmasına devam ediliyor.