Aydın’ın Köşk ilçesi ve Umurlu beldesinde dün gece iki grup arasında çıkan olaylarda yaralananların sayısı 13’e yükseldi. Hayati tehlikesi devam eden 7 yaralının tedavisine devam edilirken, olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Kızıcaköy köyünde 26 Temmuz tarihinde meydana gelen olaylarda silahla köyü basan 4 kişiden 3’nün köylüler tarafından darp edilerek, rehin alınmasının ardından dün gece Köşk ilçe merkezi ve Umurlu beldesinde yaşanan gerginlikte yaralı sayısının 13 olduğu belirlendi.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulansla Aydın Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaralılardan 6’ı ayakta tedavi edilmelerinin ardından taburcu edildi. Hayati tehlikeleri bulunan yaralılardan taş, sopa, bıçak ve silahla yaralanan Aykut Sevik (24), Nadir Bozkurt (37), Aydın Demirci (31), Erkan Avcı (39), Mustafa Okutan (25) ve Ahmet Okutan’ın (28) tedavilerine devam edildiği belirtildi. Gözüne taş isabet eden Zafer Kafalı’nın (29) ise İzmir’e sevk edildiği öğrenildi.

İLÇEDE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Köşk ilçe merkezi ve Umurlu beldesinde dün akşam saat 20.00 sıralarında başlayarak sabaha kadar devam eden gerginliğin ardından hayat normale döndü. Aydın genelinden polis ve jandarma takviyesi yapılan Köşk ilçe merkezinde güvenlik güçlerinin bekleyişi devam ederken, sakinleşen vatandaşlar günlük işlerine döndü. Duvarı yıkılan mezarlıkta tadilat çalışması başlatıldı. Olaylar sırasında saldırıya uğrayan market, yapılan düzenlemenin ardından yeniden faaliyetlerine başladı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vali Yardımcısı Halil Canavar ve Köşk Kaymakamı Sefa Demiryürek’in büyük gayretleri sonucu sakinleşen ortamın ardından polis ve jandarma ekipleri geniş çapta soruşturma başlatıldı. Olayların yaşandığı bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alındı. İlk etapta kavgaya karışan Gökhan A., Hikmet Ç., Baykal A., Ahmet O., Kemal E. ve Mustafa E. Köşk ilçe merkezinde; Engin B., Zeynel B. ve İbrahim B. isimli şüphelilerde Aydın il merkezinde gözaltına alındı. Olaylara karıştığı tespit edilen Mustafa O’nun tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı kaydedildi.

MUHTARLARA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Köşk’te yaşanan olayların sona ermesinin ardından İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 24 ky ve 4 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek sağduyu çağrısı yaptı. Köşk İlçe Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, İlçe Emniyet Amiri Süleyman Tikveş ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mesut Cin katıldı. Muhtarların sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Demiryürek, olayın iç yüzünü anlatarak, gerginliğin toplumsal boyuta taşınmaması için muhtarlardan destek istedi.

Toplantının ardından olayların değerlendirmesini yapan Kaymakam Demiryürek, yaşanan olaylarda 13 kişinin yaralandığını ve 10 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Yaralılardan birinin İzmir’e sevk edildiğini ve durumu ağır olanların tedavilerinin sürdüğünü belirten Demiryürek, “İlçe merkezimizde şuan itibariyle her hangi bir sıkıntı ve huzursuzluk yok. Güvenlik kuvvetlerimiz evre ilçelerden gelen takviyelerle durumu izliyorlar. Bunun münferit bir hadise olduğunun herkes farkında. Olayı farklı boyutlara çekmek isteyenler olabilir ama muhtarlarımız ve diğer vatandaşlarımızda sağduyunun hakim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

“OLAYIN TEMELİNDE UYUŞTURUCU TİCARETİ VAR”

Kızılcaköy’de yaşanan olayların ardından iki grubun yeniden karşı karşıya geldiğinin altını çizen Demiryürek, “İki tarafında olayı toplumsal boyuta çekme yönünde çabaları var. Bununla ilgili olarak bir bilgi kirliliği de yaşıyoruz. Ama şuan itibariyle durum sakin. Bu olayların öncesinde, sonrasında ve her tarafında yaşanan bir uyuşturucu anlaşmazlığı var. Olayın etnik bir boyutu yok. Götürülmek istenen yönle alakası bulunmuyor. Olayın tekrarını önleme mahiyetinde kendilerine çeşitli telkinlerde bulunmuştuk. Bugüne kadar tarafımıza yapılan ciddi veya gayri ciddi tüm bildirimleri büyük bir hassasiyetle takip ettik” şeklinde konuştu.