Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Çıplak Adası’nın güneyinde 5 Haziran günü sabaha karşı kaçak göçmenlerin bulunduğu fiber teknenin batmasının ardından denizde kaybolan 5 göçmenden ikincisinin de cesedine ulaşıldı.

Ayvalık’ta iki günden bu yana Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından havadan iki helikopter, denizden 6 bot ve 8 dalgıç ile yapılan arama çalışmalarında bugün akşam saatlerinde 25 yaşlarında erkek bir kaçak göçmenin daha cesedi Melina Adası açıklarında bulundu. Melina Adası'nın güney kısmı açıklarında suyun yüzünde bulunan kaçak göçmenin cansız bedeni, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ile Ayvalık rıhtımına getirildi. Ceset, rıhtımda bekleyen Ayvalık Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Ayvalık Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Morg önünde polis gözetimindeki diğer kaçak göçmenler, getirilen cesedi teşhis etti. Gözyaşlarına boğulan kaçak göçmenler, sarılarak birbirlerini teselli etmeye çalıştı.

Kaçak göçmene ait cesedin savcılık tarafından yapılacak incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Önceki gün bulunan Vahide Selamı adlı kaçak göçmen kadın ile 25 yaşındaki diğer göçmenin cenazelerinin Ayvalık Kabristanı’ndaki kimsesizler mezarlığında defnedilmesi bekleniliyor.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda jandarma tarafından insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen zanlılardan 2’sinin bu son olayı organize ettikleri ileri sürüldü.