Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri, yasadışı yollarla Yunanistan'a götürülmek istenen 16 kaçak göçmeni yakaladı. Göçmenlerin üç gündür aç ve susuz oldukları öğrenilirken, jandarma tarafından karınları doyurulan şahıslar, ayrıca sağlık kontrolünden geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.30 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Badavut’un tuz gölü olarak bilinen mevkiinde, fiber tekne içerisinde 3’ü çocuk 1’i kadın toplam 16 kaçak göçmen ve bu göçmenleri yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli adasına götürmek istediği iddia edilen 20 yaşındaki M.K.’yi gözaltına aldı.

Kime ait olduğu henüz tespit edilemeyen fiber teknenin arıza yapması sonucunda karaya çıkmak üzereyken yakalandığı belirtildi. Göçmenlerin Myanmar ve Afganistan uyruklu oldukları öğrenildi.

Yakalanan kaçak göçmenlerin 3 gün süresince aç ve susuz oldukları ifade edilirken, umuda yolculuk yapan 16 kişiye jandarma sahip çıktı. Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından karınları doyurulan göçmenler, daha sonra Ayvalık Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Ardından şahıslar, jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı işlemleri için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

TEKNE SAHİL GÜVENLİĞE TESLİM EDİLDİLER

Bu arada göçmenleri taşıyan 200 beygirlik fiber teknenin ise Ayvalık’a bağlı Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, kaçak göçmenleri yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na götürmek istediği iddia edilen M.K. ise savcılığa sevk edildi.