Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i çocuk 5 kişi ve 1 köpek yaralandı.

Edinilen bilgiye göre İzmir ile Çanakkale’yi birbirine bağlayan E-87 karayolunun Ayvalık sapağında, İzmir istikametinden gelip, sapaktan Ayvalık istikametine dönmek isteyen Gökalp Şen (26) yönetimindeki 16 V 7979 plakalı araca, aynı istikametten Çanakkale’ye devam etmek isteyen Eyüp Duman (24) yönetimindeki 39 AY 462 plakalı araç sol yandan çarptı.

Kazada sürücü Gökalp Şen’in yanında bulunan Betül Ferahlıer’in (23) yanı sıra sürücü Eyüp Duman’ın kullandığı araçta bulunan Ferhat Taşdemir (35), Reşit Özer (33) ve 5 yaşındaki Havin Ebru Özer adlı minik kız ile kaza anında bir kafesin içinde olduğu öğrenilen sevimli bir köpek yaralandı.

Olay yerine çok kısa sürede ulaşan Ayvalık Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla ambulanslara bindirilen yaralılar Ayvalık Devlet Hastanesine götürüldü.

Acil Servis’te yapılan ilk müdahalede Eyüp Duman ile Ferhat Taşdemir’in kaza anında başlarından aldıkları darbeyle ciddi bir şekilde yaralandığı öğrenildi.

Kazazedelerin hayati bir tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, bacağından ve vücudunun göğüs kısmında yaralandığı belirtilen sevimli köpek hastane bahçesinde saatlerce havlayan sevimli köpeğin hali ‘adeta sahiplerinin hayati bir tehlikesinin bulunmaması için Allah’a dua ediyor’ şeklinde yorumlanması dikkat çekti.

VATANDAŞLAR AYVALIK VE SARIMSAKLI SAPAKLARINDA ÖNLEM ALINMAMASINA TEPKİLİ

Kazada her iki araçta da çok ciddi hasarın meydana geldiği vurgulanırken, söz konusu yolun Ayvalık sapağında süren yol yapım çalışmalarının sona ermesine rağmen yolun Ayvalık sapağında halen daha herhangi bir trafik uyarı levhalarıyla, trafik ışıklandırmasının bulunmaması vatandaşlar tarafından tepki çekti.

Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvalık ve Sarımsaklı sapaklarında gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarına dikkat çeken vatandaşlar, söz konusu iki sapakta da bir an önce gereken düzenlemelerin yapılması gerektiğinin önemine işaret etti.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.