Konya'da doğar doğmaz kalbi duran, solunum yetmezliği nedeniyle cihaza bağlanan, iki kez beyin ameliyatı geçiren ve damar yoluyla beslenen Ecrin bebek 5 ay sonra yaşam savaşını kazanırken, babasını kaybetti.

Selma (22) ve Şaban Naz (25) çiftinin ilk bebekleri 1,5 aylıkken öldükten 1 yıl sonra bu kez ikinci bebekleri dünyaya geldi. Naz çifti, hamileliğin 4. ayında bebeğin sağlık problemleri olmasına rağmen ilk bebeklerini kaybetmelerinin acısıyla adını Ecrin koydukları bebeklerinin doğmasını istedi. Ecrin bebek, 9 aylık olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doğdu. Doğar doğmaz kalbi duran ve solunum cihazına bağlanan Ecrin bebek, omuriliğinin dışarıya doğru çıkması nedeniyle 2 günlük ve 1 aylıkken iki kez beyin ameliyatı oldu. Ecrin bebek 2. ayında solunumu nefes borusundan takılan cihazla, mamasını da karın kısmına yerleştirilen tüp yardımıyla almaya başladı. 5 aylık olan Ecrin bebek, hastanede yaşam savaşını kazandığı günlerde babasını da 1 Ocak'ta merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesi Esendere Sokak'ta bulunan evlerinde sobadan sızan gazdan zehirlenmesi sonucu kaybetti.

5 AYDIR HASTANEDE YATIYOR

Anne Selma Naz, "İlk bebeğimizi kaybettikten 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. 4 aylık olduğunda sırtında açıklık olduğu ortaya çıktı, doktorlar bebeği alabiliriz dediler ancak biz dünyaya gelmesini istedik. Doğduktan sonra rahatsızlıkları devam etti, 5 aydır hastanede yatıyoruz. Taburcu olup eve gitmiştik, 2-3 gün kaldık tekrar bebeğimiz rahatsızlandı, eşimle hastaneye getirdik. Eşim 24 saat boyunca buradaydı, uykusuz kaldı ve yoruldu, işe gideceği için de o gün eve dinlenmeye gitti. Sabahta sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiğini öğrendik" dedi.

Çok zor günler geçirdiğini ifade eden anne Naz, "Bebeğimiz sırtından, beyninden ameliyat oldu ve nefes alması için boğazından, beslenmesi için ise midesinden delik açıldı. Boğazdan cihaz yardımıyla nefes alıyor, midesinden de besliyorum. Şuanda sadece bebeğimin sağlıklı olmasını istiyorum. Kızım kuvözde 3 ay kaldı, 3 ay sonra kucağıma alabildim. Onun sağlıklı olması bana yetiyor, eşimin hediyesi kızım. Şuanda eşimi kaybettiğim evde oturmak istemiyorum, kendi mahallemizde bir başka ev tutup oturmak istiyorum ancak kirası pahalı geldi. Bir gelirimiz yok ama iyi kötü geçiniyoruz" şeklinde konuştu.