ABD savaş uçaklarının yaptıkları operasyonda hayatını kaybeden Malatyalı Yakup Alnıak’ın babası Ahmet Alnıak, “Oralar karışık ’gitme’ dedim. ’Baba sonu şehitlik değil mi dedi’ diye konuştu.
Öldürülen Yakup Alnıak(40) için Malatya merkez ilçe Yeşilyurt İlçesi Şifa Mahallesi’nde doğduğu evin önünde taziye çadırı kuruldu.
Taziye çadırında konuşan baba Ahmet Alnıak, oğlu ile son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda telefonla görüştüğünü ifade edep, “Orada defin edildiğini öğrendik. Cenazesinin memleketi Malatya’ya getirilmesi için müracaat ettik. Getirebilirsek getireceğiz” şeklinde konuştu. “Oralar karışık ’gitme’ dedim. ’Baba sonu şehitlik değil mi’ dedi. ’Bir şey olmaz inşallah’ dedi” ifadelerini kullanan Ahmet Alnıak, “Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreterliği görevi yapıyordu. Bir özel markette müdürlük yaptı” dedi.
Bu arada, taziye çadırına, Yakup Alnıak’ın fotoğrafı asılarak, Yakup Alnıak’ın annesine yazdığı şehitlikle ilgili şu şiir asıldı: “Şehit tahtında Rabbe gülümser. Ah binlerce canım olsaydı der Yakup öldü derseler inanma annem şehitler ölmez.”
Aktivist ve yazar Yakup Alnıak’ın evli ve iki çocuk babası olduğu bildirildi.
(İHA)